School beveiliging
Steeds vaker bestaat de noodzaak beveiligingsmaatregelen te treffen in schoolgebouwen.
Als onderwijsinstelling heeft u de verantwoordelijkheid dat de leerlingen en medewerkers veilig in en om het gebouw kunnen verkeren. Wij kunnen u op dit gebied adviseren en dit voor u realiseren. Bij het treffen van beveiligingsmaatregelen is het van belang dit vanuit een gestructureerd beleid uit te voeren. Het opstellen en/of onderhouden van een beveiligingsplan is daar een onderdeel van. Ook is het mogelijk de beveiliger op te nemen als conciërge of in uw eigen BHV plan. In een beveiligingsplan worden verschillende soorten beveiliging opgenomen zoals brandpreventie, camera toezicht, toegangscontrole, inbraakpreventie en de uitbreiding van schoolbeveiliging.


Calamiteitenoefeningen
Uit onze ervaringen blijkt helaas dat de jaarlijks verplichte calamiteitenoefeningen niet altijd worden uitgevoerd, omdat de BHV organisatie het niet rond krijgt of omdat er te weinig tijd beschikbaar is. Hierdoor kunnen de oefeningen op de geplande datum niet doorgaan. Uiteraard is het begrijpelijk dat het uitvoeren van een calamiteitenoefening voor sommige medewerkers niet de meest geliefde bezigheid is. DESA security biedt begeleiding aan uw medewerkers voor het correct organiseren en uitvoeren van calamiteitenoefeningen.
(herhaling) EHBO, BHV en AED opleidingen


Schoolbewaking
Een belangrijke stap voor de veiligheid in een schoolgebouw is het uitbreiden van de conciërge bezetting. Dit zou een beveiligingsbeambte kunnen zijn die een werkzame conciërge kan ondersteunen. In deze bezetting kunnen wij u ook van dienst zijn met eventueel door u gewenste nevenfuncties, zoals bijvoorbeeld receptiewerkzaamheden.

X